dijous, 5 de desembre del 2013

Machas a la parmesana. Valparaiso. Xile


La primera vegada que vam estar a Valparaiso ja ens va captivar aquest plat que es menja a totes les tavernetes dels voltants del port.


Ingredients


Almejes machas fresques. Si no es poden aconseguir també es pot fer amb machas en conserva.
Formatge parmesà
Vi blanc
Crema de llet
Mantequilla
Sal
Pebre
Llimona

Elaboració


Es renten molt be les almejes per treure tota la sorra. Amb un Ganivet es separen les valves de les conxes.
Es posen les valves sobre una fusta i els donem copets suaus amb una cullera de fusta, sense que es trenquin, perquè quedin més tendres. 

Rentem i eixuguem be les conxes i les col·loquem a una safata per anar al forn.

Posem a cada conxa una valva, un trosset de mantequilla, una culleradeta de vi blanc i una culleradeta de crema de llet.

Posem sal i pebre i ho cobrim amb el parmesà ratllat.

Escalfem el forn a 180 º i li posem uns 8 minuts fins que veiem que el formatge està fos i daurat. S’ha d’anar molt en compte en no passar-se del temps perquè llavors queden dures.

Si es vol fer sense les conxes, es pot fer amb cassoletes, utilitzant el mateix procediment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada