La primera vegada que vam estar a Valparaiso
ja ens va captivar aquest plat que es menja a totes les tavernetes dels
voltants del port.
Ingredients
Almejes machas fresques. Si no es poden aconseguir també es pot
fer amb machas en conserva.
Formatge parmesà
Vi blanc
Crema de llet
Mantequilla
Sal
Pebre
Llimona
Elaboració
Es renten molt be les almejes per treure tota la sorra. Amb un
Ganivet es separen les valves de les conxes.
Es posen les valves sobre una fusta i els donem copets suaus amb
una cullera de fusta, sense que es trenquin, perquè quedin més tendres.
Rentem i eixuguem be les conxes i les col·loquem a una safata
per anar al forn.
Posem a cada conxa una valva, un trosset de mantequilla, una
culleradeta de vi blanc i una culleradeta de crema de llet.
Posem sal i pebre i ho cobrim amb el parmesà ratllat.
Escalfem el forn a 180 º i li posem uns 8 minuts fins que veiem
que el formatge està fos i daurat. S’ha d’anar molt en compte en no passar-se
del temps perquè llavors queden dures.
Si es vol fer sense les conxes, es pot fer amb cassoletes,
utilitzant el mateix procediment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada