dissabte, 7 de desembre del 2013

Ceviche de Lastarria. Santiago de Chile



La nit santiaguenya és molt animada. Hi vam ser un dimecres al vespre i al barri de Lastarria, molt a prop del Cerro de Santa Lucia, era ple de gent de totes les edats que sopava i anava de festa, omplint els locals d’aquesta zona peatonal que aprofita l’encant d’antigues villas i el perfum dels jacarandàs florits per oferir un ambient molt especial.

Lastarria és la zona on es van assentar al S. XIX, les famílies adinerades de la ciutat. Avui molts dels seus palauets son seu de museus d’art, teatres i centres culturals, entre ells el Gabriela Mistral.

Aquí el plat estrella és el Ceviche, un plat de peix cuit amb llimona que es fa també a altres països d’Amèrica Llatina. Es pot fer amb qualsevol peix blanc, tot i que aquí el solen fer amb corvina barrejada  amb salmó. També hi posen marisc. Es lleuger i fresquet, així que, ara que aquí anem cap a l’estiu, passa molt bé.


Ingredients


400 grs. de peix i marisc, net, sense espines i filetejat.
2 cebes
all
1 Kg. de llimones
Ají verd
Comí
Julivert
Oli
Pebre verd
Pebre vermell

Elaboració


S’escorre el suc de les llimones.

Es talla el peix i el marisc en petits cubs de la mateixa mida i es posa en un bol. S’hi tira la meitat del suc de llimona i es va removent de tant en tant perquè el peix s’impregni be i es vagi cuinant en el suc de llimona.

Es talla la ceba en juliana, ben petita i també el julivert. Es pica l’all amb un morter i s’hi tira el pebre verd i vermell i el comí. Es barreja tot i es tira al peix. Es sala, es remou be, amb compte perquè el peix no es trenqui i es deixa reposar mitja hora a la nevera.

Abans de servir-lo se li treu un suc blanquinós que haurà fet, s’hi afegeix la resta del suc de llimona, es corregeix de sal i s’amaneix amb oli.

Es serveix acompanyat d’amanida i, como no, amb trossos de palta, és a dir advocat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada