dilluns, 31 de març del 2014

Fideuà

Un clàssic, fàcil i espectacular que anoto sobre tot per conservar la memòria de les proporcions



Ingredients:

80 grs. de fideus del n 2 per persona
3 gambes grans per persona
un grapat de cloïsses
3 grans d'all
1 l. de brou de peix 
oli i sal


Elaboració:

Es posa l'oli a una cassola, s'hi sofregeixen els alls i es reserven. Al mateix oli, es sofregeixen les gambes i també es reserven. 

Es tiren els fideus a la cassola i es deixen enrossir. S'hi tira el brou de peix bullint de manera que cobreixi els fideus. 

Es fa bullir amb el foc una mica viu el temps de cocció dels fideus. Quan falta poc per acabar s'hi tiren les cloïsses per sobre i es deixa que s'obrin.

S'hi falta brou s'hi afegeix. Es veu que els fideus ja estan cuits perquè "alcen el cap", es a dir, que les puntes s'aixequen cap amunt.

Quan ja està s'hi posen les gambes per sobre i es deixa una mica perquè s'escalfin. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada