dilluns, 17 de març del 2014

Pastis daurat

Aquest pastís és un bescuit de taronja acabat amb una cobertura molt especial que li dona un color daurat i una textura sorprenent.

El bescuit és un clàssic de la Thermomix i la cobertura un invent propi. A veure que us sembla!



Ingredients:

Pel Bescuit:

250 gr. de sucre
1 taronja rentada i sense pelar, tallada en 4 trossos
3 ous
100 gr de mantega
1 yogurt natural
250 gr. de farina de força
1 sobre de llevat
1 pessic de sal

Per la cobertura:

200 gr. de xocolata fondant
1 pell de taronja
3 cullerades de sucre
aigua


Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 180 º

Posar el sucre, la taronja i els ous: 3 min/37ªC/vel 5
Afegir la mantega i la nata: 5 seg/vel 4
Afegir la farina, el llevat i la sal: 15 seg./vel 3

Posa la barreja en un motllo untat amb mantega i enfornar a 180 º C uns 30 minuts.

Posar la xocolata a trossejar: 5 seg./vel 4 i reservar

Tallar la pell de la taronja de manera que no hi hagi parts blanques, i fer-la a tiretes. Fer un almívar amb aigua i sucre i tirar-hi la pela de taronja. Deixar-la coure fins a fer una caramel i posar-lo a refredar sobre un paper de forn o d'alumini.

Quan sigui fred, fer-lo a trossos, posar-lo al vas de la Thermomix i polveritzar-lo com per fer sucre glaç: 30 seg/ vel. progressiva del 5 al 10.

Quan es treu el bescuit del forn, es deixa refredar una mica i es cobreix primer amb la xocolata i, utilitzant un colador fi, s'hi tira per sobre el sucre gals de caramel amb taronja fins que quedi una cobertura dura i daurada.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada