diumenge, 30 de novembre del 2014

Tronc d'ibèric amb poma i raïm

Aquesta es una carn que queda molt bona i es molt pràctica de fer per un dinar amb molta colla. 


Ingredients


1 peça de 1 kg de llom de dos colors
6 pomes mitjanes
200 gr. de raïm
1 bot. de nata líquida
2 cebes grans
4 cullerades de mostassa de Dijon
75 gr. de mantequilla
sal 
pebre
oli 




Elaboració


Es salpebra el llom.

Es pelen les pomes, es tallen a grills. En una cassola es sofreigeixen amb mantequilla i es reserven. S'afegeix oli a la mantequilla i quan està molt calent s'hi posa el llom, donant-li voltes per segellar-lo be. Quan ja està daurat de tot el vol, s'abaixa el foc tant com es pugui, s'hi afegeixen les cebes tallades finetes i es tapa la cassola. 

Al cap de 20 minuts es treu la carn - si es vol més cuita, es pot deixar 30 minuts - Si ha quedat molt líquid se'n pot guardar una part perque la salsa no quedi massa líquida. El líquid i la ceba es passen per la batidora i es torna a la cassola. A foc suau, s'hi afegeix la nata líquida, la mostassa, sal i pebre. Si es fa per  Cap d'any, també  s'hi poden afegir uns grans de raïm. Es deixa coure el temps suficient perquè la salsa adquireixi el punt d'espès.

Es talla el llom a rodanxes fines i es col.loca a una plata. Es decora amb les pomes, la salsa i els raïms. Convé servir-ho molt calent.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada