A la tardor és perfecte per aprofitar les pomes de temporada
Ingredients
1 Kg de pomes reinetes o golden
3 ous
125 grs. de sucre
200 grs. de farina
125 grs. de manteca o d'oli de girasol
2 cullerades soperes de llet
1 sobre de llevat
Si es vol s'hi poden afegir 2 cullerades de conyac
Elaboració tradicional
Treure els ingredients de la nevera 1 hora abans perquè estiguin a temperatura ambient.
Es pelen les pomes i es tallen a grills
En un vol es barregen els rovells dels ous, el sucre i la mantega fosa, treballant amb l'espàtula
Quan la pasta es ven fina s'hi afegeix la farina, la llet, el llevat, el conyac i les clares a punt de neu.
Quan tot es ven barrejat s'hi posen els trossos de poma i es torna a barrejar.
S'unta un motlle amb mantega i farina, s'hi aboca la pasta i es posa al forn ven suau uns 45 min. Al final s'augmenta la temperatura una mica.
Elaboració amb Thermomix
Treure els ingredients de la nevera 1 hora abans perquè estiguin a temperatura ambient.
Es pelen les pomes i es tallen a grills
Es posa la papallona al vas i s'hi tiren els 3 ous i els 125 grs. sucre: 6 min/ vel 3
Es posa el forn a preescalfar, amb foc a dalt i ha baix
S'afegeixen els 125 grs. de mantega, les dues cullerades de llet i el conyac i es barreja: 20 seg/vel 2
S'afegeixen els 200 grs.de farina i un sobre de llevat i es remou: 10 seg/ vel 2,5.
Es treu la papallona y s'acaba de barreja bé amb l'espàtula
Es posa la pasta en un vol amb les pomes i es barreja be. Ha de quedar mot espesa
S'unta un motlle amb mantega i farina, s'hi aboca la pasta i es posa al forn uns 40 min.
Secrets per una cocció perfecte
Precalentar el forn a 180º
Posar el foc a dalt i a baix. També es pot experimentar amb el turbo.
No abrir el forn durant la cocció
Deixar uns 40 minuts a 180º
Treure del forn així que s'acabi la cocció perquè no es ressequi i deixar-lo refredar una mica al motlle pero no del tot.
Desemmotllar, quan el motllo sigui fred i el pastís calent.
Desemmotllar cap per avall si es vol evitar la muntanyeta central.
Deixar refredar sobre a reixeta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada