Es poden anar combinant segons el gust però sempre es tracta d'afegir un pis, deixar a la nevera entre 4 i 5 hores perque qualli i desprès afegir un altre pis. Perque un cop fet els pisos no rellisquin un sobre l'altre es interessant afegir una capa de galetes triturades quan la capa està a mig quallar. També es pot utilitzar alguna cosa que a més aporti sabor y textura cruixent, com ara avellanes o ametlles a trossos.
Al final es pot acabar amb una cobertura que també té moltes possibilitats: xocolata, crema de formatge o confitura de fruita.
Entenc aquesta entrada com un work in progress així que aniré apuntant comentaris i vies d'experimentació futura. que ningú s'ho prengui al peu de la lletra.
Ho organitzo per pisos i així els podeu combinar com vulgueu: primer sempre la base de galetes; després els pisos que poden ser un de sol, dos, tres...escolliu els gustos que vulgueu; i finalment una cobertura.
Ho organitzo per pisos i així els podeu combinar com vulgueu: primer sempre la base de galetes; després els pisos que poden ser un de sol, dos, tres...escolliu els gustos que vulgueu; i finalment una cobertura.
La Base
1 rulo galetes Maria
90 gr. mantega
Pasos:
1. 1 rulo de galetes Maria: 15 seg./vel. progresiva 5-7-9
2. Baixar les parets
3-. + 90. grs mantega fosa: 10 seg./ vel. 5
4. Possar al motlle picat i aixafat.
5. Possar al congelador o a la nevera (segons el temps que es tingui)
5. Possar al congelador o a la nevera (segons el temps que es tingui)
Els pisos
Pis de dulce de leche
2 ous
450 gr. dulce de leche
50 gr. sucre
2 sob. cuajada
100 gr. leche
2 terrines de nata per cuinar
Pasos:
1. TOT 8 min./ vel.4/90ª
Deixar quallar a la nevera 4 hores
Pis de xocolata blanca
150 gr. xocolata blanca
500 gr. de nata per muntar 35 % mg a temperatura ambient
250 gr. llet
130 gr. sucre
250 grs. Philadelfhia ligth
1 1/2 sobres quallada
Pasos:
1. Xocolata a troços: pulveritzar 10 seg./vel.7
2. Tota la resta 11 min/vel.3/100º
Deixar quallar a la nevera 4 hores
Pis xocolata negra
1 l. llet
2 sob. quallada
300 grs. xocolata de reposteria
150 grs. sucre
Pasos:
1. Xocolata troços: pulveritzar 10 seg./vel.71.
2. TOT 10 min/vel.3/100ª
Deixar quallar a la nevera 4 hores
Pis de cuallada i xocolata
250 grs de xocolata de fondre
1 l de llet
2 sobres de cuallada
50 grs de sucre
1. Trocejar els 250 grs de
la xocolata 15 seg. Vel del 5 al 10
2. + 1 l de llet i dos sobres de cuallada i 50 grs de sucre 10 min. 100 graus, vel 3
3. Tirar sobre la base de galeta, deixar referdar una mica i possar 4 h a la nevera
Pis de formatge i mango
1 tasa de sucre
200 grs. Philadephia Ligh
400 grs. nata de muntar
1 sobre o 6 fulls de gelatina neutra
50 grs. aigua
Pasos:
2. 300 grs. de mando: Fer pure 50 seg./vel. 5. Reservar
3. Posar la papallona i muntar 400 grs. de nata: vel.3 i 1/2 aprox. 2 min i mig. Vilgilar per no deixar-ho massa temps. Reservar.
4. +200 grs. de Philadelphia light, + el sucre glace: 15 seg./vel. 3 i 1/2.
5. + el mango: Barejar 10 seg./vel. 3 i 1/2
6. Remullar els fulls de gelatina en aigua freda uns minuts, escorrer i disoldre en 2 cullerades d'aigua calenta.
7. + la gelatina. Barejar 10 seg./vel 3 i 1/2
8. + la nata muntada. Barrejar 10 seg./vel. 3 i 1/2
9. Possar al motllo i deixar a la nevera 4 hores
Comentari: He fet aquest pis i m'ha quedat amb poc gusts de mango. Ho hauria de provar augmentant la proporció de mango respecte a la de formatge.
Pis de formatge i mascarpone
200 g de queso marcarpone
200 g de queso tipo Philadelphia
500 g de nata líquida 35% m.g.
200 g de azúcar
500 g de fresas
6 hojas de gelatina
Pasos
1. Posar les fulles de gelatina a remullar en aigua freda durant uns minuts.
2. 500 grs. de maduixes. Triturar. 15 seg./vel.4. deixar 2 minuts a vel. 1/ 37 º
3. + la gelatina escorreguda. Barrejar. 30 seg./vel 3 i 1/2. Reservar tota la barreja en un vol
4. Netejar el vas i posar la palomilla
5. 500 grs. de nata + 200 grs. de sucre + 200 grs. de formatge mascarpone + 200 grs. de formatge Philaephia Ligth. Batre a vel. 3 i 1/2, mirant pel bocal perque no es faci massa sòlid.
6. Afegir al vol de la fruita i barrejar suaument amb una espàtula.
7. Posar al molt llo i deixar a la nevera 5 hores.
Pis de maduixes i mascarpone
200 grs. de mascarpone
200 grs. de Philadelphia
500 grs de nata líquida
200 grs de sucre
500 grs de maduixes
6 fulls de gelatina
Pasos
1. Posar els 6 fulls de gelatina a hidratar amb una mica d'aigua
2. Trinxar els 500 grs de maduixes: 15 seg. vel.4
3. Escalfar les maduixes 2 min. 37º vel.1
4. Afegir els fulls de gelatina escorreguts 30 seg. vel 3 1/2
5. Reservar, netejar el pot i posar la papallona
6. Posar-hi els 500 grs de nata, els 200 grs de sucre, els 200 grs de Philadelphia i els 200 grs. de Mascarpone. Batre a vel 3 1/2 mirant pel vocal obert que no quedi massa sòlid
7. Barrejar-hi les maduixes amb l'espàtula
8. Posar al motlle i deixar a la nevera 5 hores com a mínim
Queda molt be amb la cobertura de un pot de melmelada de maduixa i 2 fulls de gelatina. Es recomanable posar algun crocant entre mig per evitar que rellisqui.
Pis de crema de taronja
1 sobre de gelatina de taronja
250 gs de suc de taronja
250 grs de sucre
250 grs d´aigua
500 grs de nata líquida
1. 1 sobre de galatina de taronja + 250 grs de sucre: 10 seg vel 4
2. + 250 grs d´aigua + 250 grs de suc de taronja: 9 min 100 graus, vel 3 i 1/2
3. +500 grs de nata: 3 seg, vel 4
4.Tirar sobre l’altre pis i deixar refredar a la nevera 4 hores.
Experimentar amb: Pis de formatge i taronja
Cobertura final
Ganache de xocolata
Igual pes de nata que de xocolata fondant
Pasos:
1. Nata 6 min./vel.2/90ª
2. Xocolata a trossets petits 1-2 min./ vel-3/ 37ª
Deixar refredar i després posar a la nevera tapat de 8 a 12 hores
Una altra versió
150 grs. xocolata
50 grs. d'aigua
50 grs de mantequilla
Pasos:
1. Xocolata 20 seg./ vel. 5-7
2. Baixar amb l'espatula
3.+Aigua 4 min./vel.2/ 37ª
4. + Mantega 4 min./vel.2/37ª
Utilitzar tebia i deixar refredar a la nevera un cop muntat al pastis
Una altra
100 grs de xocolata a troços
60 grs d´aigua
60 grs de sucre
20 grs de manteca
Passos
1. 100 grs de xocolata: 10 seg, vel 7
2. Baixar les parets amb l´espatula
3. + 60 grs d’ aigua + 60 grs de sucre:15 min, 100 raus, vel 3 sense cubiulet
4. + 20 grs de manteca: 30 seg, vel 4
Crema de formatge
75 grs. de mantega
250 grs de Philadelphia Light
250 grs. sucre
Pasos:
1. 75 grs. de manteca pomada + 250 grs. de formatge + 250 grs. sucre en pols. Remenar 30 seg./ vel.3.
Guardar a la nevera.
Gelatina de fruita
1 pot de mermelada de la fruita que es vulgui
3 fulles de gelatina
50 grs. d'aigua
Pasos
1. Posar 3 fulles de gelatina en remull
2. Posar al vas 1 pot de mermelada de fruita + 50 grs. d'aigua: 4 minuts/ vel.3 / 100 º
3. + les 3 fulles de gelatina, remullades i escoregudes. Barrejar. 30 seg./vel. 3 i 1/2
4. Tirar sobre el pastis ja quallat de manera que quedi distribuit de manera homogenia.
Es molt recomanable posar alguntipus de crocant entre el pastis i la cobertura. Ho fa molt bo i evita que la cobertura rellisqui quan talles el pastis.
Es molt recomanable posar alguntipus de crocant entre el pastis i la cobertura. Ho fa molt bo i evita que la cobertura rellisqui quan talles el pastis.
Deixar a la nevera 4 hores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada