dijous, 22 de novembre del 2018
Experimentant amb sopa d'ortigues
La sopa d’ortigues és un plat amb llarga tradició i que es diu que té molt bones propietats per la salud. Tantes que si investigueu una mica arribareu a la conclusió que menjar sopa d’ortigues va bé per tot. Pero és que, a més a més, és boníssima i molt fàcil de fer.
L’únic escull que s’ha de vencer és aprendre a collir les ortigues sense que us piquin. Per això cal fer-ho amb tisores, guants si poden ser de goma millor i una bossa de plàstic.
Es cullen sense flor i en una de les etapes en que brota, a la primavera o a la tardor. Cal tallar tijes de 30-40 cm. d'alt i eliminar els 15 cm inferiors. Utilitzarem només la part superior de la planta, es dir, les fulles més tendres. Renteules bé amb aigua calenta.
Ingredients:
1 ceba gran
250 grs. d'ortigues
1 patata o un carbassó (o totes dues)
1,5 l. d'aigua
sal
Passos:
1. Poxar la ceba
2. Afegir el carbasso i la patata i deixar sofregir una mica
3. Afegir l'aigua i la sal o un cubito i fer bullir 20 min. a foc suau
4. Afefir les orfigues ben rentades i deixar bullir 5 min més.
4. Triturar
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada