dimecres, 14 de novembre del 2018

El meu pastís de pastanaga


Ingedients:

280 grs. de sucre
1 pell de taronja
400 grs. de pastanaga
240 grs. d'oli de girasol
250 grs. de farina
100 grs. anous trosejades
2 culleradetes rases de bicarbonat
2 culleradetes de llevat (1 sobre)
2 culleradeta i mitja de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada
Experimentar amb 1 culleradeta de jengibre en pols
1 polset de sal


Per la cobertura

250 grs. de formatge tendre tipus Philadelphia
75 grs. de mantega
250 grs. de sucre
Nous o xuxes per decorar

 


Elaboració amb Thermomix

Començar traient tots els ingredients de la nevera una hora abans perquè estiguin a temperatura ambient


Preparació previa dels ingredients


280 grs. de sucre. Pulverizar 10 seg./ vel.5.-7-10 Reservar
250 grs. de sucre per la crema. Pulverizar. 10 seg./ vel.5- 7-10. Reservar 
400 grs. de pastanagues. Trossejar. 3 seg./vel. 5 Reservar
100 grs. de nous. Trossejar. 3 seg./vel.5. Reservar
Ratllar la part de color d'una taronja. Reservar


Fer la crema de formatge

75 grs. de manteca pomada + 250 grs. de formatge + 250 grs. sucre en pols. Remenar 30 seg./ vel.3. Guardar a la nevera.


Cos del pastís


Preescalfar el forn a 170º
280 grs, de sucre + ralladura de la pell de una taronja sense la part blanca. Pulveritzar: 20 seg / vel. 5 -7 - 10
+ 240 grs. d'oli de girasol + 400 grs. de pastanagues a troços. Barrejar: 5 seg./ vel. 5. Baixar de les parets amb l'espàtula.
+ 4 ous. Batre: 30 seg./ vel. 5

+ 100 grs. anous trocejades. Barrejar: 3 seg./vel. 3
+ 250 grs. de farina + 1 sobre de llevat; 2 culltes rases de bicarbonat + 1 cullta. i 1/2 de canyella en pols + 1 cullta. de nou moscada o/i jengibre + una mica de sal: 3 seg./ vel. 6


Posar en un motlle untat amb mantega o oli de girasol
Enfornar a 170 º, entre  45 i 50 min. Procurar que quedi untos i no resec. Veure Secrets per una cocció perfecte a la recepta del Pastís de poma
Deixar refredar una mica al motlle


Decorar

Desenmotllar i untar amb la cobertura que traiem de la nevera
Decorar amb més nous, disquets de pastanaga, conillets o el que vulguem.





També es pot fer amb avellanes en lloc de nous i espolvorejar amb crocant

Per millorar: Aquest pastís queda molt i molt bo pero porta 520 grs. de sucre que és una pasada. Cal mirar com fer-lo amb menys sucre. Segurament reduint la part del pastís.

Amb xocolata:  L'he fet per la festa d'en Leo que ha fet 4 anys i ha sortit molt bo

L'he fet sense l'oli de girasol i amb 100 grs menys de sucre al cos del pastís.
El Leo em va dir que hi volia xocolata i l'Alba volia aquest pastís de pastanaga així que l'he partit pel mig hi l'he untat amb una capa no molt gruixuda de xocolata.







150 grs. xocolata
50 grs. d'aigua
50 grs de mantequilla


Pasos


1. 150 grs. de Xocolata. Pulveritzar: 20 seg./ vel. 5-7. Baixar amb l'espatula
2.+ 50 grs. d'aigua. Remenar: 4 min./vel.2/ 37ª
3. + 50 grs. de mantega. Remenar: 4 min./vel.2/37ª

Utilitzar tebia. Posar poqueta perquè s'aixafarà amb el pes de la part superior del pastís i xupar be la pasta perque impregni la base.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada