Ingredients:
1 pollastre a bocins
3 cebes
200 grs de bolets
1 llimona
1/2 l de brou
1 cabeça d’alls
Vi ranci
Conyac
Julivert
Avellanes
Pinyons
Farigola
Llorer
Elaboracio:
1. Rentar el pollastre i deixar-lo en remull amb sal (50 grs de sal per cada litre d’aigua). Durant 1 hora a la nevera
2. Tallar les cebes en juliana i sofregir-les a foc mitja i amb prou oli
3. Afegir els bolets a troços. reservar-ho tot
4. Escorrer el pollastre i sofregir-lo. Possar la cabeça d’all partida per la meitat a l’oli. A mig rostir afegir el suc de 1 llimona.
5. Afegir la ceba i els bolets. Remenar i afegir el vi ranci i el conyac i deixar evaporar l’alcohol durant uns 7 minuts.
6. Afegir la farigola i 1 fulla de llorer
7. Afegir el brou calent i deixar fer xup-xup durant 90 min.
8. Preparar una picada amb pa fregit o una torrada, julivert, avellanes i una mica de sal.
9. Quan faltin 10 minuts possar la picada a fer xup-xup
10. Quan ja esta, afegir la farigola per sobre
Versio de Nadal
Agefir un tall de torró de xixona a la picada
Versió de luxe
Afegir pinyons i tofona a la picada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada