Faig un pa super fácil que queda molt bo
Ingredients:
175 grs. d'aigua
20 grs. oli
15 grs. de llevant de fer pa
310 grs. farina
1 cullerada de sal
les especies que s'hi vulguin posar
Elaboración:
1. Possar al vas
- 175 grs. d'aigua
- 20 grs. oli
- 15 grs. de llevant de fer pa
Fer 2 min/37º7vel 2
2. Afegir
- 310 grs. farina
- 1 cullerada de sal
- les especies que s'hi vulgui posar
Fer 10 seg./ vel 6
Fer 2 min/ espiga
3. Amassar una mica. Donar forma, fer els talls que es vulgui a la superficie perque faci més crosta i deixar repossar uns 30 min. (També es pot fer sense deixar repossar, però aixi puja una mica més).
4. Possar al forn tapat. 220 º durant 45 min.
Jo els posso així per fer-ne dos alhora i estaviar energia
5. Treure del forn i deixar refredar
Comentaris:
Llevat
Estic fent aquest pa en temps de confinament i per tant se'm ha acabat el llevat. Vaig intentar fer masa mare pero no em fa funcionar gaire be.
Ara estic experimentant amb bicarbonat i suc de llimona.
El pa de la dreta l'he fet amb llevat de pastsseria i el de l'esquerra amb bicarbonat i llimona. Es una mica menys esponjòs però també és bo. Es curiosa la diferencia de color que ha quedat.
Masa mare
https://www.directoalpaladar.com/ingredientes-y-alimentos/masa-madre-natural-que-es-como-se-elabora-y-como-se-conserva
Farines
Si es fa tot amb farina de força queda espectacular
També es pot fer meitat farina normal i meitat farina de força
Tot amb farina normal
També tot integral o be barrejant integral i normal
Especies
Aixó si que és tot un festival i podeu deixar-vos portar per la inspiració: genfibre, curcuma, cumí, farigola, llavors de carabassa, llavors de chia, olives, en fi, tot el que vulgueu. A mi m'agrada més possar-hi un sol gust i que es trobi que no fer barreja de gustos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada