dijous, 16 d’abril del 2020

Pa fàcil amb Thermonix


Faig un pa super fácil que queda molt bo



Ingredients:

175 grs. d'aigua
20 grs. oli
15 grs. de llevant de fer pa
310 grs. farina
1 cullerada de sal
les especies que s'hi vulguin posar


Elaboración:

1. Possar al vas


  • 175 grs. d'aigua
  • 20 grs. oli
  • 15 grs. de llevant de fer pa


Fer 2 min/37º7vel 2

2. Afegir

  • 310 grs. farina
  • 1 cullerada de sal
  • les especies que s'hi vulgui posar

Fer 10 seg./ vel 6
Fer 2 min/ espiga

3. Amassar una mica. Donar forma, fer els talls que es vulgui a la superficie perque faci més crosta i deixar repossar uns 30 min. (També es pot fer sense deixar repossar, però aixi puja una mica més).








4. Possar al forn tapat. 220 º durant 45 min.



Jo els posso així per fer-ne dos alhora i estaviar energia

5. Treure del forn i deixar refredar

Comentaris: 

Llevat

Estic fent aquest pa en temps de confinament i per tant se'm ha acabat el llevat. Vaig intentar fer masa mare pero no em fa funcionar gaire be.


Ara estic experimentant amb bicarbonat i suc de llimona.



El pa de la dreta l'he fet amb llevat de pastsseria i el de l'esquerra amb bicarbonat i llimona. Es una mica menys esponjòs però també és bo. Es curiosa la diferencia de color que ha quedat. 

Masa mare

https://www.directoalpaladar.com/ingredientes-y-alimentos/masa-madre-natural-que-es-como-se-elabora-y-como-se-conserva

Farines

Si es fa tot amb farina de força queda espectacular
També es pot fer meitat farina normal i meitat farina de força
Tot amb farina normal
També tot integral o be barrejant integral i normal

Especies

Aixó si que és tot un festival i podeu deixar-vos portar per la inspiració: genfibre, curcuma, cumí, farigola, llavors de carabassa, llavors de chia, olives, en fi, tot el que vulgueu. A mi m'agrada més possar-hi un sol gust i que es trobi que no fer barreja de gustos. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada