És un postre molt bo, espectacular per la seva
presentació i més fàcil de fer del que sembla a primera vista.
Ingredients:
Per les galetes
100 gr. de mantega
100 gr. de clara d’ou
80 gr. de farina
100 gr. de sucre de llustre
Per la crema
½ l. de llet
100 gr. de sucre
5 rovells d’ou
1 cullerada de Maizena
1 culleradeta de vainilla en pols
Els grills de 4 mandarines pelats i tallats a
dauets
Per la decoració
La pell de les 4 mandarines
½ vas d’aigua
130 gr. de sucre
Elaboració
Les galetes.
Es barreja la mantega amb el sucre de llustre i es va
incorporant la farina fins a fer una massa homogènia. Es cobreix una plata
d’anar al forn amb un paper vegetal i amb
una cullera es posa a sobre la massa fen circumferències ben planes d’uns 10
cm. de diàmetre. S'ha de calcular que ens caldran tres circumferències per persona. Es
posa al forn preescalfat a 150 ºC durant uns 10 minuts.
La crema
Es barregen els rovells d’ou, el sucre i la
Maizena. En un pot s’escalfa la llet i s’hi posa la vainilla en pols. Quan bull
s’hi afegeixen els rovells, amb el sucre i la Maizena i es deixa coure a foc
lent, remenant fins que es faci espès. Es deixa refredar i s’hi barregen els
trocets de mandarina procurant que no quedi massa líquid.
Per la decoració
Es raspen les peles de les mandarines fins a
treure tota la part blanca. Es tallen en juliana i s’escalden dues
vegades amb aigua i una mica de sal perquè perdin l’amargor. En un pot es posa
al foc el sucre i l’aigua i es deixa bullir fins a fer un almívar. S’hi tiren
els trossets de pela de mandarina, se li deixa fer un bull, s’escorre i es
deixa refredar.
Muntatge
Per cada plat es munta el mil fulls alternant
una galeta i una capa de crema. S’acaba la pila amb una galeta decorada amb els
trossets de pela de mandarina.
Quina bona pinta!!!
ResponEliminaM'encanta la mandarina
Apa, dons anima't a fer-lo i ja em diràs…...
ResponEliminaAraceli, aquesta me l'apunto segur...quina pinta. Enhorabona !!!
ResponElimina