dissabte, 25 de gener del 2014

Milfulls amb crema de mandarina


És un postre molt bo, espectacular per la seva presentació i més fàcil de fer del que sembla a primera vista.


Ingredients:


Per les galetes
100 gr. de mantega
100 gr. de clara d’ou
80 gr. de farina
100 gr. de sucre de llustre

Per la crema
½ l. de llet
100 gr. de sucre
5 rovells d’ou
1 cullerada de Maizena
1 culleradeta de vainilla en pols
Els grills de 4 mandarines pelats i tallats a dauets

Per la decoració
La pell de les 4 mandarines
½ vas d’aigua
130 gr. de sucre


Elaboració

Les galetes.
Es barreja la mantega amb el sucre de llustre i es va incorporant la farina fins a fer una massa homogènia. Es cobreix una plata d’anar al forn amb un paper vegetal i  amb una cullera es posa a sobre la massa fen circumferències ben planes d’uns 10 cm. de diàmetre. S'ha de calcular que ens caldran tres circumferències per persona. Es posa al forn preescalfat a 150 ºC durant uns 10 minuts.

La crema
Es barregen els rovells d’ou, el sucre i la Maizena. En un pot s’escalfa la llet i s’hi posa la vainilla en pols. Quan bull s’hi afegeixen els rovells, amb el sucre i la Maizena i es deixa coure a foc lent, remenant fins que es faci espès. Es deixa refredar i s’hi barregen els trocets de mandarina procurant que no quedi massa líquid.

Per la decoració
Es raspen les peles de les mandarines fins a treure tota la part blanca. Es tallen en juliana i s’escalden dues vegades amb aigua i una mica de sal perquè perdin l’amargor. En un pot es posa al foc el sucre i l’aigua i es deixa bullir fins a fer un almívar. S’hi tiren els trossets de pela de mandarina, se li deixa fer un bull, s’escorre i es deixa refredar.

Muntatge

Per cada plat es munta el mil fulls alternant una galeta i una capa de crema. S’acaba la pila amb una galeta decorada amb els trossets de pela de mandarina.

3 comentaris: