Aquests calamarçons son una mica entretinguts de fer, pero faran que els vostres convidats es sentin com els angels.
Ingredients:
2 kg. de calamars petits congelats
4 cebes grans
4 patates grans
2 ous durs
all i juliverts
2 preses de xocolata amarga
1 vas de vi de Malaga (o algun altre vi negre dolç)
Elaboració:
Descongeleu els calamars a poc a poc, deixant-los a la nevera. Netegeu-los i peleu-los bé, i reserveu les aletes i les potes.
Renteu les patates, bulliules amb pell i deixeu-les refredar.
Talleu les cebes a grills finets i posseu-les a una cassola amb oli a foc baix fins que siguin transparents.
Mentres tant prepareu una pasta per farcir els calamars utilitzant les potetes i les aletes, una picada d'all i julivert i els ous durs. Salpebreu i barregeu bé els ingredients.
Farciu els calamars amb aquesta pasta i tanqueu-los amb un escuradents.
Quan la ceba estigui al punt (s'ha de fer transparent pero no daurada) afegiu el vas de vi i deixeu coure 5 minuts remenant perque s'evapori l'alcohol.
Coloqueu els calamars farcits sobre la ceba, tapeu la cassola, abaxieu el foc i deixeu-ho uns 30 minuts. 10 minuts abans d'acabar tireu-hi la xocolata ratllada.
Talleu les patates en discs prou gruixuts com perquè no es trenquin i col.loqueu- les fent un fons en una altra cassola. Posseu damunt els calamarç i al damunt la ceba i el suc de la cocció. Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt uns 15 minuts perque la patata agafi el gust del peix i la ceba.
I ja ho podeu servir. Aixó si, ben calent.
I com a música ideal per aquesta recepta us deixo amb J.S. Bach
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada