dimarts, 22 de gener del 2013


Fabada Asturiana


Aquests dies he estat a Oviedo i allà la Isabelita i la Mª José m’han ensenyat a fer la fabada asturiana.

Sembla que sigui una cosa molt difícil, però elles diuen que és molt fàcil. Només té dos secrets: la qualitat dels aliments i molt temps per cuinar-les a poc a poc.

En el nostre cas la qualitat esta garantida ja que vaig anar a comprar els ingredients al Fontan.  És un mercat coquetó situat al cor del barri vell, tot voltat de delicioses placetes on podeu trobar de tot. Allí vam comprar 1 Kg. de fabes de les més fines i el Compango corresponent.



 Per sort els nostres amics asturians també ens han explicat que si la volem fer des de Barcelona no tenim problema ja que podrem comprar tota mena de productes asturians de primera qualitat a la botiga on line: www.crivencar.com

Ingredients per 8 persones

1Kg. de fabes de les més fines
700 grs. de compango que consisteix en un tros de lacon, dues morcilles i dos xoriços.

Elaboració

Es posen les fabes en remull un dia abans de coure-les. El lacon també es posa en remull la nit abans, perquè no sigui salat.

Es posen les fabes y el compango en una olla, tot recobert d’aigua freda i es deixa a foc lent. Diu que perquè quedin més bones les fabes “se tienen que asustar”. Per espantar-les, quan arrenca el bull s’hi tira una mica d’aigua freda fins que deixen de bullir, s’espera a que tornin a bullir i es repeteix l’operació fins a quatre vegades.




També hi ha un altre secret del país. Les fabes han de quedar toves i caldosetes. No hi fa res que si hi falta aigua se’n hi vagi afegint. Perquè el caldo quedi més farinós i dens quan gairebé ja estan, es treuen unes quantes fabes, s’aixafen, es passen per un colador i la farineta s’incorpora el caldo.

1 comentari: