dilluns, 27 d’abril del 2020

Llaminera de porc amb salsa de poma



Ingredients per a dos persones

  • 50 grs. d'oli
  • 1 ceba
  • 2 pomes petites 
  • 200 grs. d'aigua
  • 400 grs. de llaminera feta a llonces
  • Sal i pebra al gust





Elaboració tradicional


  1. Fer la ceba a filets i sofregir-la a poc a poc fins que sigui transparent
  2. Afegir les pomes pelades i tallades a llesquetes fines  deixar que es cogui a poc a poc, afegint una mica d'aigua de tant en tant. Si es vol, assaonar amb una pastilla de brou de carn.
  3. Possar-ho a un pot i batre-ho perque quedi molt fi.
  4. Tallar la llaminera a llesquetes gruixudes i salpebrar-a al gust.
  5. Sofregir-la de manera que quedi daurada per fora i una mica tendra per dins.
  6. Afegir la salsa a la carn i deixar que faci xup-xup perquè es barregin els gustos.

Elaboracio amb Thermomix


1. Possar al vas una ceba a troços . 3 seg/vel.7
2. Pelar 2 pomes, tallar-les a troços grans i afegir al vas amb 30 grs d'oli. 3 min./100 º/vel. 1
3. Afegir 200 grs. d'aigua i, si es vol, una pastilla de brou de carn (jo ho faig sense, perque no tingui tanta sal i també queda molt bo). 20 min/Varoma/ vel.2. Deixar refledar una mica.
4. Fer la llaminera de llonces, salpebrar-la al gust (jo només li posso curcuma) i sofregr-la una mica de manera que quedi daurada per fora.
5. Triturar la salsa 5 seg/vel 5 i  10 seg./vel 10
6. Possar la salsa a la paella i deixar fent xup-xup 5 minuts


Es pot servir amb arros blanc o algun altre acompanyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada