diumenge, 13 de gener del 2013

La truita amb suc



L’altre dia van venir en Mario i la Marian i els vaig fer la truita amb suc, aprofitant el suc del llom de Cap d’Any.

Ingredients


2 cebes gran
250. g. d’espinacs frescos
6 ous
75. g d’ametlles torrades (també poden ser avellanes o una barreja)
200 dl. de suc  del rostit

Elaboració


Es fa pochar la ceba a foc suau i quan està transparent s’hi afegeixen els espinacs. Quan estan cuits es tira la barreja als ous batuts i es fa la truita a foc viu. S’ha de procurar que quedi una truita gruixuda. Hi ha qui hi posa mongetes seques o també altres tipus de verdures. Com que després la courem amb el suc es millor que quedi una mica crua, que no massa feta.

Es treu la truita de la paella i es deixa escórrer a sobre d’un drap o paper de cuina perquè deixi anar l’excés d’oli.

Es barreja el suc del rostit amb les ametlles picades, es tiren a la paella i es deixa que arrenqui el bull. S’hi afegeix la truita i es deixa coure uns minuts, tirant-li el suc per sobre perquè  l’impregni per tot arreu. Es pot fer amb tota mena de sucs del rostit o també amb suquets de peix tipus romesco i amb sucs del bacallà guisat.

Es més bona si es fa amb una mica de temps i es deixa reposar unes hores, així que es perfecte per tenir convidats.

També va molt be perquè és un plat amb molta història per explicar. Es típic del Priorat i tot i que espot fer tot l’any, tradicionalment es feia a la primavera que hi ha molts ous  i quan la Quaresma feia desaparèixer les carns del plat. També per això hi ha qui hi hi posa molles de bacallà remullat.



Si un segon diumenge de març us arribeu a Ulldemolins  podreu participar a la Festa de la Truita amb Suc, una festa gastronòmica que demostra l'hospitalitat dels seus habitants, que aquest dia conviden a menjar-ne a tots els que s'hi atansen. Podreu veure com son de bones i admirar-vos de la fantasia i creativitat amb que es decoren.


I si no, qualsevol dia de l’any, a ca la Carme (Fonda Tolrrà) us la faran boniiiiisima!

I mentre cuineu la truita amb suc us recomano un jota de les terres del sud.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada