En motiu del sopar de celebració de la meva
jubilació amb les amigues de l’Estel inauguro la secció de sopars lleugers i
molt bons.
El postre va ser aquest pastís que és molt fàcil de
fer i no té gaires calories
Ingredients
8 galetes integrals
5 iogurts desnatats
1 vaset de llet descremada
1 sobre de gelatina
el suc d’una llimona
3 cullerades de mel
50 grs. de margarina lleugera
1/5 pot de melmelada de gerds lleugera
Elaboració
Les
galetes es fan a miques pel sistema de posar-les a dins d’una bosa de plàstic i
picar-les amb el rodillo o la ma de morter
i es barregen amb la margarina fosa fent una pasta fina que es posa, com
a base, en un motllo de silicona.
Es
barreja la llet i la meitat de la gelatina, es fa bullir 1 minut i es barreja
amb els iogurts i la mel. Si es vol es pot substituir la mel per sacarina o per
Sirope de Agave. Aquesta barreja es tira al motllo per damunt de la base de
galetes i es posa ala nevera un parell d’hores.
Es barreja la melmelada amb la resta de la gelatina
i també se li fa fer un bull. Quan el iogurts ja esta quallat s’hi tira aquesta
barreja per sobre i es torna a posar a la nevera un parell d’hores més.
El secret d’aquest pastís és poder-lo desemmotllar
be. Per això va molt bé el motllo desmuntable que han tret els de Lékué
La decoració és lliure.....depèn del que tingueu i de
la vostra imaginació. Jo el vaig decorar amb fulletes de menta i boles de xocolata.
Benvolguda Araceli,
ResponEliminaSom en F. Xavier Medina i la Laura Solanilla, professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual us agrairíem molt si poguéssis facilitar-nos la teva ajuda.
En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.
Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.
En aquest sentit, us agrairem si podeu fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que conegueu, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.
Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.
Gràcies per la vostra col•laboració
Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)
Hola Araceli,
ResponEliminaHe vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Bernat
Lestevesreceptes.cat