Fabada Asturiana
Aquests dies he estat a Oviedo i allà la Isabelita i
la Mª José m’han ensenyat a fer la fabada asturiana.
Sembla que sigui una cosa molt difícil, però elles
diuen que és molt fàcil. Només té dos secrets: la qualitat dels aliments i molt
temps per cuinar-les a poc a poc.
En el nostre cas la qualitat esta garantida ja que
vaig anar a comprar els ingredients al Fontan. És un mercat coquetó situat al cor del barri
vell, tot voltat de delicioses placetes on podeu trobar de tot. Allí vam comprar
1 Kg. de fabes de les més fines i el Compango corresponent.
Per sort els nostres amics asturians també ens han
explicat que si la volem fer des de Barcelona no tenim problema ja que podrem
comprar tota mena de productes asturians de primera qualitat a la botiga on
line: www.crivencar.com
Ingredients per 8 persones
1Kg. de fabes de les més fines
700 grs. de compango
que consisteix en un tros de lacon, dues morcilles i dos xoriços.
Elaboració
Es posen les fabes en remull un dia abans de
coure-les. El lacon també es posa en remull la nit abans, perquè no sigui
salat.
Es posen les fabes y el compango en una olla, tot recobert d’aigua freda i es deixa a foc
lent. Diu que perquè quedin més bones les fabes “se tienen que asustar”.
Per espantar-les, quan arrenca el bull s’hi tira una mica d’aigua freda fins
que deixen de bullir, s’espera a que tornin a bullir i es repeteix l’operació
fins a quatre vegades.
També hi ha un altre secret del país. Les fabes han
de quedar toves i caldosetes. No hi fa res que si hi falta aigua se’n hi vagi
afegint. Perquè el caldo quedi més farinós i dens quan gairebé ja estan, es
treuen unes quantes fabes, s’aixafen, es passen per un colador i la farineta
s’incorpora el caldo.
mmmmmm que bona estava :)
ResponElimina