He de dir que va ser el Dr. Pros qui em fa fer conèixer les virtuts salutíferes de la civada. Al seu llibre - M. PROS, Como cura la avena, RBA Libros, Barna, 2006 - hi trobareu una amplíssima informació sobre l'actuació de la civada sobre el nostre organisme, a més d'una gran quantitat de receptes.
Posteriorment la famosa Dieta Dukan ha popularitzat l'ús de la civada com a cereal base per la confecció de pastes i galetes dietètiques.
A mi ha estat la pràctica la que m'ha demostrat que, per sopar, una sopeta d'avena ajuda al meu cos a sentir-se bé. Aquí us poso un resum dels beneficis que se li atribueixen.
- la seva qualitat de cereal integral fa que actui com a regulador metabòlic i ajudi a mantenir el pes sense quedar-se amb gana.
- per la seva riquesa en fibra i la seva textura mucilaginosa elimina el restrenyiment i regula el transit intestinal.
- pel seu contingut en proteines i en vitamina B1, aporta nutrients al sistema nerviós i per això millora el rendiment intel.lectual i evita l'estrès
Hi ha milers de maneres de incorporar dues cullerades soperes de flocs de civada a la dieta diària. Hi ha qui els pren com a muesli amb l'esmorzar. També es poden posar a les amanides, fer-ne galetes per berenar o bé prendre'ls amb una sopa al vespre.
Intentaré anar posant algunes receptes de les que més m'agraden, però la sopeta bàsica es així:
Ingredients per persona
400 cc. d'aigua
3 cullerades soperes de flocs de civada
75 grs. de la verdura que es vulgui, tallada fineta
1 rajolí d'oli
1/4 de pastilla de caldo de verdura o de pollastre baix en grassa.
Elaboració
Es posen tots els ingredients en fred i es deixen al foc fins que comencin a bullir. S'abaixa el foc i es deixa coure 5 minuts, remenant perquè la civada vagi deixant anar el mucílag i no s'enganxi. Quan està cuit es passa per la batidora i s'obté una crema deliciosa. Es ideal fer-la amb la Thermomix.
Aquesta recepta bàsica es pot anar variant tant com vulgueu, canviant les verdures, afegint un iogurt o bé un rovell d'ou… vosaltres mateixos, sempre queda boníssima i és molt saludable.
Gran nom per un blog de cuina!!! Ja tens una seguidora més. Una abraçada!!!
ResponEliminaGracies per apuntar-te Âgata. Ets la primera seguidora que tinc "nova de trinca". Vull dir que no ens coneixiem d'abans. He visitat el teu blog i m'ha agradat molt… especialment això de visitar mercats del món. Una abraçada!
Elimina