dissabte, 18 de gener del 2014

Crema de verdura amb civada


He de dir que va ser el Dr. Pros qui em fa fer conèixer les virtuts salutíferes de la civada. Al seu llibre - M. PROS, Como cura la avena, RBA Libros, Barna, 2006 - hi trobareu una amplíssima informació sobre l'actuació de la civada sobre el nostre organisme, a més d'una gran quantitat de receptes.




Posteriorment la famosa Dieta Dukan ha popularitzat l'ús de la civada com a cereal base per la confecció de pastes i galetes dietètiques.

A mi ha estat la pràctica la que m'ha demostrat que, per sopar, una sopeta d'avena ajuda al meu cos a sentir-se bé. Aquí us poso un resum dels beneficis que se li atribueixen.


  • la seva qualitat de cereal integral fa que actui com a regulador metabòlic i ajudi a mantenir el pes sense quedar-se amb gana.
  • per la seva riquesa en fibra i la seva textura mucilaginosa elimina el restrenyiment i regula el transit intestinal.
  • pel seu contingut en proteines i en vitamina B1, aporta nutrients al sistema nerviós i per això millora el rendiment intel.lectual i evita l'estrès


Hi ha milers de maneres de incorporar dues cullerades soperes de flocs de civada a la dieta diària. Hi ha qui els pren com a muesli amb l'esmorzar. També es poden posar a les amanides, fer-ne galetes per berenar o bé prendre'ls amb una sopa al vespre.

Intentaré anar posant  algunes receptes de les que més m'agraden, però la sopeta bàsica es així:

Ingredients per persona


400 cc. d'aigua
3 cullerades soperes de flocs de civada
75 grs. de la verdura que es vulgui, tallada fineta
1 rajolí d'oli
1/4 de pastilla de caldo de verdura o de pollastre baix en grassa.

Elaboració


Es posen tots els ingredients en fred i es deixen al foc fins que comencin a bullir. S'abaixa el foc i es deixa coure 5 minuts, remenant perquè la civada vagi deixant anar el mucílag i no s'enganxi. Quan està cuit es passa per la batidora i s'obté una crema deliciosa. Es ideal fer-la amb la Thermomix. 

Aquesta recepta bàsica es pot anar variant tant com vulgueu, canviant les verdures, afegint un iogurt o bé un rovell d'ou… vosaltres mateixos, sempre queda boníssima i és molt saludable.




2 comentaris:

  1. Gran nom per un blog de cuina!!! Ja tens una seguidora més. Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies per apuntar-te Âgata. Ets la primera seguidora que tinc "nova de trinca". Vull dir que no ens coneixiem d'abans. He visitat el teu blog i m'ha agradat molt… especialment això de visitar mercats del món. Una abraçada!

      Elimina