Aquest postre està inspirat en una proposta de Jordi Roca i queda molt bonic per la presentació. El vaig fer la nit de Nadal. Es tracta d'una mousse de torro de xixona que es presenta sobre unes neules i recobert de virutes de xocolata negra.
Ingredients:
500 grs. de torró de xixona 350 grs. de nata liquida 5 fulls de gelatina 250 grs. de nata muntada 32 neules 1 teula de xocolata negra
Preparació de la mousse
1. Muntar la nata, posant la palomilla i girant a 3 i 1/2 fins que estigui al punt. Reservar. 2. Picar els 500 grms. de torró. 4 segs. vel. 4 3. Possar 5 fulles de gelatina a hidratar en un vol amb aigua 4. Afegir 350 grs. de nata líquida i barrejar. 4 segs. vel. 2,5 5. Escorrer la gelatina, afegir i barrejar. 10 segs. vel 3,5 6. Deixar refredar una mica i afegir la nata muntada barrejant amb l'espàtula 7. Posar en un motlle untat amb oli i deixar quallar a la nevera unes 4 hores. Muntar el plat col.locant rectangles de mousse sobre una filera de neules i posant a sobre virutes de xocolata negra.
He fet aquest plat i m'ha quedat molt be el rostit al forn així que en prenc nota per que crec que es pot aplicar a altres carns. Ho he fet amb una safata del forn plena. Era per 6 persones. He preparat la carn unes hores abans treient-la de la nevera i untant-la amb llar on he barrejar sal i especies: pebre negre, comí i cúrcuma. Ho he començat a coure 2 hores abans de l'hora de menjar Preescalfar el forn a 170 º Introduir a carn amb la carn lletja cap amunt i deixar-ho 60 min. Durant aquest ahora obrir cada 20 min. i reuntar la carn amb el suc que hagi desprès. Apujar la temperatura a 180 º i girar la carn. deixar-li 25 min Untar. Apujar a 190º i deixar-li 10 min. Queda toba de dins i cruixent per fora. No tinc foto pero ja la fare la propera vegada.